moze troszq niemądre pytanko zadam ale nie daje mi spokoju, jeżeli nie mam cornerów i zostaną włączone vagiem to póżniej sterowanie ich zostaje tez uaktywnione na maxidocie ?? i bede mógł włączać i wyłączać czy tjeżeli vagiem to tylko vagiem wyłączanie ??? inne opcje też ma się rozumiec
O2FL Elegance - światła do jazdy dziennej nie działają
Zwiń
X
-
cornery są niewidoczne w maxi docie, więc sterowanie tylko vagiem - ale ja nie widzę potrzeby (i też nie mam możliwości) ich wyłączania, więc zawsze się przydaje i jest OK- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyJac_ek, a bending lights?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
A ja mam inne pytanie: chcę zamówić octavię z czujnikiem zmierzchu. Czy lepiej doplacic 400zl za fabryczne cornery które działają tylko "po ciemku" czyli czujnik zmierzchu ma wpływ na jego działanie? Czy tez nie ma znaczenia i cornery włączone w salonie w ramach gratisów będą współdziałały z czujnikiem zmierzchu ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyJac_ek, a bending lights?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MGMihau, masz już może swoje kodowanie elektryki ?
Mam OII FL 2010 z ksenonami fabrycznymi, dzienne działają.
Cornerów jeszcze nie włączałem.
U mnie kodowanie wygląda następująco:
-----------------------------------------
Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 1K0-937-08x-09.clb
Part No SW: 1K0 937 087 D HW: 1K0 937 087 D
Component: BCM PQ35 H 103 0575
Revision: 00103 AG
Coding: 40180AB8B00508C040080080110011E4430000AE624D89605C 0440000000
Shop #: WSC 73430 790 00000
Part No: 1Z1 955 119 C
Component: Wischer 11021 22 0601
Coding: 00D7B7
-----------------------------------------
Oczywiście pisze to w odniesieniu do o2 FL (żeby ktoś nie czepiał się mojego podpisu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdytylko czemu my mamy a reszta nie?
Ta opcja włącza/wyłącza tylko skrętność ksenonów, a to widać najlepiej gdy droga kręta i przy większych prędkościach.
W maxi-dot'cie nie ma niestety opcji dotyczącej standardowych cornerów, czyli doświetlania zakrętów przy małych prędkościach i przy wykorzystaniu świateł dziennych (dodatkowych żarówek w halogenach).
Komentarz
-
-
Dodam tylko, że u mnie problem rozwiązało chyba (sprawdzę, czy działa automatyka z czujnikiem światła) włączenie funkcji DRL via separate lights - Centralna elektryka, bajt 15, bit 6. Po jego włączeniu w ustawieniu przełącznika świateł na 0 natychmiast zapaliły się światła dzienne (na 100% nie cornery/przeciwmgłowe). Nie zmieniałem kodowania świateł.
Czy to nie jest opcja, która czasem jest dostępna po prostu na MaxiDocie? (u mnie jej nie było, ale w instrukcji obsługi pojazdu jest opisana).
Komentarz
-
-
Dobra, spróbuję i dam znać.
Mam za to inny "problem". W wersji Elegance mam czujnik oświetlenia, ale w ustawieniu przełącznika świateł Auto zawsze (dzień/noc) zapalają mi się mijania/zenony. Wygląda na to, że jeszcze brakuje mi jakiegoś ustawienia.
PS: to jest zrzut z wersji 10.6? Bo ja mam labels z 912 i mam znacznie mniej opisów.
Komentarz
-
-
Potwierdzam, bajt 15 bit 7 włączył możliwość włączania DRL z MaxiDota. Już nie muszę tego włączać przez VAGa. Teraz zostało rozpracować jak połączyć to z czujnikiem oświetlenia zewnętrzngo - po coś ten cholerny tryb auto w końcu mam na przełączeniku. Walka trwa
PS: poprawka: dziś zweryfikowałem i w trybie AUTO jednak bez problemu samochód sam przełącza między trybem DZIENNE<->ZENONY, a więc wszystko jest w porządku. U mnie problemu z czujnikiem oświetlenia nie ma.
Komentarz
-
-
Wczoraj odebrałem 1.4 TSI Elegance z DSG
Niestety, dzisiaj zauważyłem, że nie świecą się światła do jazdy dziennej, zarówno w pozycji przełącznika 0 jak auto (mam light assistant). Nie ma również opcji w maxi-docie :-( Umówiony jestem w serwisie na środę, twierdzą że trzeba je zakodować. Aha, mam doświetlanie zakrętów zamówione w fabryce (przynajmniej za to zapłaciłem 400 zł...).
Czy magicy od kodowania mogliby się wypowiedzieć na ten temat ? Nic się nie spieprzyło, rzeczywiście jest to sprawa kodowania?
Wrażenia z samochodu niesamowite, trudno mi sobie wyobrazić jak jeździ 1.8TSI skoro 1.4 jeździ tak dobrze. Tylko ta skucha z dziennymi skutecznie popsuła mi humor...
Komentarz
-
Komentarz